UNGE4UNGE-frivillig hædret for sin indsats!

Sabrin Al-Zaidi, frivillig i Unge4Unge under HotSpot, er blevet hædret for sin indsats og for sit gode eksempel. Hun har fået ”Kvartalets Ildsjælepris”, der uddeles af Gellerup Sekretariatet.

Det var en meget overrasket Zabrin Al-Zaidi, der blev kaldt op på scenen til hæder, blomster, klapsalver og en ipad eller en cykel, da prisen blev uddelt. Det skete lørdag den 8. marts ved det kulturelle arrangement ”Gellerup 2013 – En byggerodsoase” på det gamle Gellerupscenen, med deltagelse af blandt andre komikeren Omar Marzouk. U4UFodbold

”Sabrin får prisen som kvartalets ildsjæl, fordi hun inspirerer og motiverer andre gennem sit eget eksempel, og giver vilje og lyst til en positiv forandring,” lyder begrundelsen for at give Sabrin Al-Zaidi prisen.

Styrer med sikker hånd

”Jeg er helt overrumplet. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det havde jeg slet ikke regnet med,” sagde Sabrin Al-Zaidi, da hun kom ned fra scenen og de stormende klapsalver lagde sig.

Sabrin Al-Zaidi er 23 år og studerer arabisk og kommunikation på Handelshøjskolen. Hun har været frivillig i det prisbelønnede Unge4Unge siden 2009. Hun har således været med i lang tid og har stået for flere forskellige opgaver.

I efteråret 2010 styrede hun med sikker hånd en gruppe tidligere kriminelle og kriminalitetstruede unge, da de arrangerede en fodboldturnering for børn i Gellerup, som et led i Unge4Unges aspirantprojekt.

Engagement og vilje

”Som frivillig har Sabrin været med til at skabe synergi og styrke det tværfaglige og tværorganisatoriske arbejde. Hun har set potentialet i dette og har bragt offentlige myndigheder, foreningslivet og beboere sammen,” står der i begrundelsen for at Sabrin Al-Zaidi fik prisen.Sabrin02

Ved overrækkelsen blev det desuden understreget som specielt vigtigt, at Sabrin har et stort engagement og en vilje til at skabe positiv forandring. Prisen blev overrakt af Raida El Kaatib, som tidligere har modtage prisen.

”Sabrin er en fremragende rollemodel for piger med anden etnisk baggrund end dansk. I sit frivillige arbejde er hun kendt for sit store engagement,” siger Simon El-Zeinab, afdelingsleder i HotSpot, hvor Unge4Unge hører under.