UGIRLS i Bispehaven – inklusion og relationer!

I 2010 blev Sara El-Daoud kendt i X Factor, som medlem af pigegruppen ”8210” fra Aarhus Vest. Nu har hun sammen med Emelia Nielsen startet et nyt pige-netværk i Bispehaven.

UGIRLS hedder netværket. Det er for piger i alderen 9-16 år og holder åbent hver søndag kl. 15-19 i Bispehaven. Ved åbningen, søndag d. 9. juni, var der stor tilstrømning med 30 piger fra forskellige boligområder i Aarhus. Sara El-Daoud blev straks genkendt som tidligere X Factor stjerne, da UGIRLS åbnede. Men derefter var det aktiviteterne med pigerne, der var i centrum. Der blev både danset og spillet rundbold, lavet mad, snakket og grinet.

Det er en proces

Bag UGIRLS står det prisbelønnede Unge4Unge, der er en del af HotSpotcentret. UGIRLS støttes økonomisk af Den Sociale Fond for Børn og Unge. 19-årige Sara El-Daoud og 18-årige Emelia Nielsen er ansat som team-coaches, og der er desuden ni frivillige piger.

Vi tilbyder pigerne at komme hjemmefra til fælles aktiviteter som dans, maleri, madlavning, boldspil, lektiehjælp og meget mere. UGIRLS er ikke bare en klub, hvor pigerne hygger sig. Det er aktiviteter, og det er en proces til at komme videre i livet,” siger Sara El-Daoud.

Sagsbehandlere kan henvise

For disse piger er UGIRLS en oplagt mulighed for at komme hjemmefra og ud blandt andre piger til aktiviteter og sjov, i trygge rammer. Det kan forebygge flere problemer sidenhen oplyser Wamid Hassan.

Pigerne er i centrum

Det var sådan en god start, vi havde på UGIRLS. Der kom rigtigt mange piger, og de var så glade for at komme og være med sammen med de andre piger,” siger Sara El-Daoud.

Ja, der er måske ikke er så meget andet at lave for pigerne i Bispehaven og de andre boligområder, de kommer fra. Så vi oplever, at der er et stort behov for UGIRLS,” siger Emelia Nielsen.

I UNGE4UNGE arbejder vi målrettet og fokuseret med inklusion, og derfor har vi et unikt til­bud til pigerne, hvor de er i centrum. Vi arbejder med normer og værdier,” forklarer Wamid Hassan.

Kontakt

Wamid Hassan

Tlf. 41 85 67 78 eller mail: wh@aarhus.dk

Ugirls02 Ugirls03

“UGIRLS er ikke bare en klub, hvor pigerne hygger sig. Det er aktiviteter, og det er en proces til at komme videre i livet,” siger Sara El-Daoud, sammen med Emelia Nielsen.

UNGE4UNGE samarbejder med Byggelegepladsen i Bispehaven, der huser UGIRLS hver søndag.